HomeSurinamcookingMoksi meti

Moksi meti

Surinaamse moksi meti is een heerlijk gerecht dat bestaat uit een combinatie van verschillende soorten vlees en vis. De naam betekent letterlijk “gemengd vlees” en het wordt vaak geserveerd met rijst en groenten. Het is een smaakvol en vullend gerecht dat typerend is voor de Surinaamse keuken en dat je zeker eens geprobeerd moet hebben!

Het gerecht is ontstaan uit de culinaire tradities van de verschillende bevolkingsgroepen die in Suriname wonen, waaronder de Creolen, Hindoestanen, Javanen en Chinezen. Hierdoor is het een unieke combinatie van verschillende smaken en ingrediënten die typerend zijn voor de Surinaamse keuken.

Moksi metiPin

Recept:

Hieronder vindt u de links naar de recepten per vleessoort. Als je de links gebruikt verwijzen die naar de uitleg per vleessoort. Het bestaat uit:

- Advertentie -

Tips:

De moksi meti kan gegeten worden met witte rijst en een luchtige groente erbij zoals paksoi of spitskool. Maar meestal eet men het bij nasi en bami.

Moksi meti betekent letterlijk “gemengd vlees”. Je krijgt kip en varkensvlees die op verschillende manieren bereidt is. Vroeger werd er ook geroosterde eend bij geserveerd maar dat is in de loop der jaren weggevallen. Nu wordt dit vlees gerecht gegeten bij alle soorten porties behalve nasi en bami meer.

- Advertentie -

Reacties zijn gesloten.