Roti massala kip


Sinds ik ben begonnen met mijn blog kreeg ik steeds de vraag:”Wanneer komt roti er nou op“. Ik ontkom er nu niet meer aan dus hieronder mijn beschrijving van Roti. Roti is van oorsprong een Hindoestaans gerecht. Het is een erg geliefd gerecht onder de Surinaamse bevolking, en onder de Nederlandse bevolking, mede door de massala en de roti plaat. Er zijn natuurlijk weer verschillende soorten manieren om dit recept te maken maar zoals gewoonlijk laat ik jullie mijn recept zien.

Ingrediënten:
– 800 gram kipbouten
– 1 ui (versnipperd)
– 2 teentje knoflook ( geperst)
– 1 1/2 eetlepel massala
– 1 theelepel tomatenpuree
– 1 kopje water
– 1 1/2 eetlepel tuinkruidenbouillon (of 3 maggiblokjes)
– mespunt zwarte of witte peper
– 4 eetlepels zonnebloem olie

Ingrediënten voor de kousenband en aardappel:
– 400 gram kouseband
– 6 grote aardappelen ( in grote blokje snijden)
– 1 teentje knoflook ( geperst)
– 1 eetlepels tuinkruidenbouillon ( 2 maggiblokjes)
– 1 kleine ui (versnipperd)
– 1 eetlepel massala
– 1 theelepel tomatenpuree
– 1 kopje water
– mespunt zwarte of witte peper
– 6 eieren

Hulpmiddelen:
Grote pan of een grote wok

Bekijk de volgende pagina voor de bereiding.

- Advertentie -
- Advertentie -