HomeSurinamcookingRoti massala kip

Roti massala kip

Sinds ik ben begonnen met mijn blog kreeg ik steeds de vraag:”Wanneer komt Roti massala kip er nou op“. Vandaar dat ik er nu niet meer aan ontkom dus hieronder mijn recept van Roti masala kip. Roti is van oorsprong een Hindoestaans gerecht en is erg geliefd gerecht zowel onder de Surinaamse bevolking, als onder de Nederlandse bevolking, mede door de massala en de roti plaat. Er zijn natuurlijk weer verschillende soorten manieren om dit recept te maken maar zoals gewoonlijk laat ik jullie mijn recept zien.

Roti massala kipPin

Ingrediënten:

– 800 gram kipbouten
– 1 ui (versnipperd)
– 2 teentje knoflook ( geperst)
– 1 1/2 eetlepel massala
– 1 theelepel tomatenpuree
– 1 kopje water
– 1 1/2 eetlepel tuinkruidenbouillon (of 3 maggiblokjes)
– mespunt zwarte of witte peper
– 4 eetlepels zonnebloem olie

Ingrediënten voor de kousenband en aardappel:

– 400 gram kouseband
– 6 grote aardappelen ( in grote blokje snijden)
– 1 teentje knoflook ( geperst)
– 1 eetlepels tuinkruidenbouillon ( 2 maggiblokjes)
– 1 kleine ui (versnipperd)
– 1 eetlepel massala
– 1 theelepel tomatenpuree
– 1 kopje water
– mespunt zwarte of witte peper
– 6 eieren

- Advertentie -

Bereiding Roti massala kip:

Eerst snij je de kippenbouten in gewenste stukken en daarna was je de kip. Snij niet te groot omdat het dan langer duurt voor de kip gaar is. Dan doe je in een ruime pan de olie en fruit vervolgens daarin de ui en de knoflook.

Nadat de uien wat glazig zijn voeg je de tomatenpuree toe. Goed roeren, doe daarna de massala erbij en laat het goed meebakken. Wanneer ze gebakken zijn ongeveer een minuut of twee, voeg je de kip toe samen met de zwarte/witte peper.

Dit alles even goed bakken en blijf wel opletten dat het niet aanbrandt door af en toe te roeren. Doe daarna de tuinkruidenbouillon of maggiblokjes erbij en de deksel erop.

Laat het stomen na 5 minuten een half kopje water erbij doen en op een wat zachter vuur gaar koken.

Na plusminus 30 minuten is de massala kip klaar ( afhankelijk van de grote van je kip). Als je merkt dat je weinig jus hebt doe dan nog de rest van het kopje water erbij en proef of het voldoende zout heeft.

De bereiding van de aardappelen

Het is bijna hetzelfde als de kip. Doe de olie in een pan en fruit daar weer de ui en knoflook mee. Daarna doe je de tomatenpuree erbij en bak je de massala poeder mee. Doe vervolgens de aardappelblokjes erbij met de tuinkruidenbouillon (maggiblokjes) en een kopje water.

Stoom alles goed op een niet al te hoge vlam. Zijn de aardappelen bijna klaar voeg dan de kouseband toe en roer het goed om. Proef of het geheel voldoende zout heeft naar wens. Als dit niet het is geval dan meer tuinkruidenbouillon (1 maggiblokje) toevoegen.

Tegelijkertijd kook je een aantal eieren (hardgekookt) en maak het mooi geel door het even in de massala van de kip te leggen als de eieren gepeld zijn. Ten slotte maak je je bord mooi op, eet smakelijk.

Tips:

Ik koop voor het gemak altijd mijn roti plaaten bij de toko. Daar kan je ze verpakt kopen en er zitten 3 stuks in en je kunt ze invriezen. (Zelf de rotiplaat (pannekoek) maken lees dan het recept Roti Plaat)

Het gerecht Roti massala kip wordt meestal met de rotiplaat gegeten maar je kan het ook combineren met rijst.

In plaats van kippenbouten kan je ook kipfilet gebruiken. Let er wel op dat kipfilet sneller gaar is.

- Advertentie -

2 gedachten over “Roti massala kip”

Reacties zijn gesloten.