HomeSurinamcookingPittige Saucijzenbroodjes

Pittige Saucijzenbroodjes

Dit is bijna te makkelijk om een recept te noemen, maar daarom niet minder lekker! Een heerlijke variatie op de saucijzenbroodjes die je bij de bakker koopt zijn deze pittige saucijzenbroodjes.

Pittige SaucijzenbroodjesPin

Benodigdheden pittige saucijzenbroodjes:

  • 4 vleesworsten
  • 4 bladerdeeg vellen
  • bakpapier
  • vershoudfolie

Bereiding:

Ontdooi de vlees worst het liefst haal je het een dag van tevoren uit de vriezer en leg het in de koelkast dan gaat het geleidelijk. Verwijder het velletje van de vlees worst.

- Advertentie -

Rol vervolgens de vleesworst in een vel bladerdeeg. Maak kleine inkepingen aan de bovenkant van het broodje voor en mooi figuur. Draai ze dan strak in vershoudfolie. Leg ze dan in de koeling totdat je ze gaat gebruiken.

Verwarm je oven voor en leg de broodjes nadat je de vershoudfolie hebt verwijderd in de oven en bak ze af totdat het bladerdeeg gaar is. Deze lekkere pittige variatie op de normale saucijzenbroodjes die je als lunch of snack kan nuttigen.

Tips:

Ik persoonlijk ben erg van de sausjes en dus kan ik het niet laten om met deze lekkere pittige saucijzenbroodjes een heerlijke pepere mosterdsaus te eten. Maar als je liever van pepere ketchup houdt ook prima! Een andere lekkere snack met vleesworst is de heerlijke Bloedworst & Vleesworst Loempia’s.

De vleesworst kan je kopen bij een groothandel een uitgebreide toko zal het ook wel hebben. Het is meestal gevroren. Je kan dit dan op voorhand kopen en in de vriezer bewaren voor als je er trek in hebt.

- Advertentie -