HomeSurinamcookingMosterd sambal

Mosterd sambal

Het eenvoudigste recept om je eigen Surinaamse mosterd sambal (piccalilly peper) te maken. Je zult er dol op zijn en wat de denken van je vrienden en kennissen! Het recept is super makkelijk en zo klaar. Je kan dit bewaren in de koelkast en het bederft niet snel als je er steeds met een schone lepel in gaat.

Mosterd sambalPin

Benodigdheden:

  • 1 kleine pot piccalilly
  • 3 teentje knoflook
  • 4 hele pepers (Madame jeanet of A djie oema neng)
  • 2 eetlepels suiker
  • een keukenmachine

Bereiding:

Was pepers en verwijder de zaadjes aan de binnenzijde, pel de teentjes knoflook.

Stop de piccalilly in de keukenmachine en voeg de peper, de knoflook en de suiker toe. Maak het geheel fijn in de keukenmachine. De structuur van je sambal is net hoe je het zelf lekker vindt. Hou je van wat grovere stukjes dan blender je het minder lang. Zelf hou ik van een gladde structuur dus mijn sambal laat ik wat langer in de keukenmachine. De mosterd sambal is nu klaar.

- Advertentie -

Tips:

Raak de peper niet met je handen aan! Is er per ongeluk wel contact met welk lichaamsdeel dan ook: blussen met azijn of vaseline en niet met water!

Bewaar de peper in het zelfde piccalilly pot of verdeel in kleine potjes voor uw vrienden! De mosterd sambal bederft niet snel en kan minstens 4 weken bewaard worden.

Heb je zin in een andere sambal probeer dan eens de Surinaamse sambal met tomaten en aardappel of de peper met kippenmaagjes.

- Advertentie -