HomeSurinamcookingKokos ijsblokjes

Kokos ijsblokjes

Kokos ijsblokjes is een lekkernij vanuit mijn jeugd. Mijn moeder maakte dit zo ongeveer 3 keer per jaar. Als het er was dan was het ook zo op. Je kan de ijsblokjes gewoon op smikkelen of eventueel een mooi dessert van maken.

Kokos ijsblokjesPin

Benodigdheden:

  • 1 blikje condensmelk
  • 1 kokosnoot
  • dopje vanille essence
  • dopje amandel essence
  • water
  • ijsblok bakje

Bereiding:

Rasp de kokosnoot in een kom. Neem dan een schone liefst witte doek en doe daar het schaafsel in. Pers dan het “melk” in een schaal. Herhaal dit zo vaak mogelijk met steeds een klein beetje water erbij. Je kunt het herhalen totdat het “melk” niet meer zo wit is. De kokos schaafsel heb je dan niet meer nodig.

Meng dan het blikje condensmelk, amandelessence en vanille essence met de kokosmelk. Het moet lekker ruiken en zoet zijn. Schenk daarna het mengsel in de ijsblok bakjes en vries het in. De kokos ijsblokjes worden niet echt super hard.

- Advertentie -

Tips:

Indien je het jezelf gemakkelijk wilt maken gebruik je 1 blikje kokosmelk. Voeg dan wel een beetje water toe anders is het te machtig.

In plaatst van condens melk kan je ook gewone melk en suiker gebruiken. Het is dan zelf even proeven hoe zoet je het wilt hebben. Doe ook eens gek met kleurtjes, als je van leuke kleuren houd kan je natuurlijk ook een drupje kleurstof in het mengsel doen voordat je het invriest. Zo krijg je een leuk contrast van verschillende ijsblokjes.

Het kokos schaafsel kan je gebruiken om eventueel koekjes te maken of als garnering bij het opdienen van het ijs.

Voor de lief hebbers onder ons kan je ook wat rum toevoegen. En in ieder bakje 1 rozijntje doen, dat geeft wat variatie. De ijsblokjes kan je van tevoren maken en is 3 maanden houdbaar in de vriezer.

- Advertentie -