HomeSurinamcookingKerrie eieren (Ei met Masala)

Kerrie eieren (Ei met Masala)

Kerrie eieren is een eenvoudig en smakelijk Surinaams Hindoestaans gerecht. In Indonesië wordt dit gerecht Telo kerrie genoemd. Dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is ongeveer 20 minuten.

Kerrie eiPin

Benodigdheden:

  • 4 eieren
  • 1 deciliter zonnebloemolie
  • 2 deciliter water
  • 400 gram aardappelen
  • 3 eetlepels masala
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 gesnipperde sjalotje of ui
  • zout en zwarte peper

Bereiding:

Zet wat water op vuur en kook hier in de eieren hard in circa 8 minuten. Laat de eieren schrikken door ze na het koken meteen met koud water af te spoelen. Pel de eieren en leg ze even apart.

- Advertentie -

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin kort de eieren. De eieren moeten goudbruin worden en leg ze hierna weer even apart.

De zonnebloemolie in de pan laten en het vuur even uitdoen. Schil dan de aardappelen en snij deze na het wassen in kleine blokjes van plusminus 3 centimeter.

De koekenpan met de zonnebloemolie weer op vuur doen en de aardappelen hier in bakken totdat ze ook een mooie goudbruine kleur hebben gekregen. Hierna de aardappelen even apart leggen.

De helft van de olie uit de pan verwijderen en vervolgens de fijngehakte knoflook, fijn gesneden sjalotje met wat peper fruiten. Als het sjalotjes wat glazig is geworden de 3 eetlepels masala toevoegen en nog even 3 minuten kort bakken.

Na het kort bakken de eieren, de aardappelen en wat zout naar smaak toevoegen. Het geheel continu omscheppen zodat de masala zich goed kan vermengen. Als laatste de 2 deciliter water toevoegen en de deksel op de pan plaatsen. Laat nu het geheel voor 15 minuten op een laag vuurtje door koken. Als de aardappelen gaar zijn is de kerrie ei met masala klaar.

Tips:

Serveer de kerrie ei met masala met sperziebonen of broccoli en rijst. Dit gerecht is ook lekker als lunch, serveer het dan met een verse witte pistolet.

- Advertentie -