HomeSurinamcookingChutney (Birambie Tjatnie)

Chutney (Birambie Tjatnie)

Dit is het tweede recept dat is ingezonden door Reshma uit Rotterdam. Lees ook het eerste recept Gebakken rijst (Bhoedjel bhaat) dat zij heeft ingezonden. Birambie Tjatnie ook wel Birambie chutney is een Hindoestaanse sambal dat gemaakt wordt van de tropische vrucht birambie.

Birambie chutneyPin

Benodigdheden:

  • 250 gram birambie
  • 5 teentjes knoflook
  • 6 rode Surinaamse pepers
  • 3 eetlepels zonnebloemolie (of milde olijfolie)
  • zout naar smaak.

Bereiding Birambie chutney:

Maak de birambies schoon door na het wassen de boven en onderkant van de birambie af te snijden. Verhit daarna een wok en doe er een klein scheutje water in. Kook hierin op een laag vuurtje de birambies totdat ze een beetje zacht zijn geworden.

Stamp in de tussen tijd de knoflook en pepers fijn in een vijzel. Nadat het water uit de wok opgekookt is, haal dan de birambies uit de wok. Verhit vervolgens in dezelfde wok de eetlepels olie en fruit hier in de fijn gestampte knoflook en de pepers.

- Advertentie -

Voeg vervolgens de brimabies erbij en hak deze wat kleinere met de scheplepel. De birambie chutney ongeveer 3 minuten roerbakken en met zout op smaak brengen.

Tips:

De Chutney (Birambie Tjatnie) is lekker bij verschillende Surinaams Hindoestaanse gerechten zoals: Roti en Bara

Birambie is niet altijd te verkrijgen. Vraag erna in de Surinaamse toko’s in de grotere steden. Birambie is ook lekker als zuurgoed met bijvoorbeeld Komkommer op azijn.

Naast de Birambie Chutney kennen wij ook de varianties Mango Tjatnie en Appel Tjatnie

- Advertentie -

1 gedachte over “Chutney (Birambie Tjatnie)”

Reacties zijn gesloten.