Surinaamse broodjes


Wij krijgen veel verzoeken om recepten van Surinaamse broodjes te plaatsen. Daar willen wij natuurlijk niet aan voorbij gaan. Hieronder volgt een korte uitleg en een overzicht van 5 heerlijke en meest populaire Surinaamse broodjes recepten.

Surinaamse broodjes zijn belegde witte pistolets ook wel Surinaamse puntjes genoemd. Het beleg (in het Surinaams “toespijs”) van de Surinaamse broodjes zijn Surinaamse vlees, vis of groenten gerechten. Al dan niet naar wens met peper of zuurgoed erbij.

surinaamse broodjesIndien u geen Surinaamse puntjes voorhanden heeft kunt u de Surinaamse broodjes ook maken met de normale afbak pistolets. Surinaamse broodjes worden veelal verkocht bij speciale broodjes zaken, Surinaamse cateraars en toko’s.

Bereiding:
Bak de Surinaamse puntjes of pistolets volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg dan het beleg van de onderstaande recepten toe en serveer naar wens Surinaamse sambal en/of komkommer op azijn erbij.

Surinaams broodje kip kerrie
Kip kerrie of massala kip is kippenvlees gemarineerd in massala. Lees het recept door op de link te klikken: Massala kip

Broodje bakkeljauw
Bakkeljauw is gepekelde vis. Lees het recept door op de link te klikken: Bakkeljauw

Op de volgende pagina lees je meer over de Surinaamse broodjes: Broodje pom, Broodje zoutvlees met kouseband en Broodje moksi meti.

- Advertentie -
- Advertentie -