HomeSurinamcookingKersensap

Kersensap

Niks is lekkerder dan je eigengemaakte vruchten sap. Eén van mijn meest favoriete sappen is kersensap. Je kan het op 2 manieren bereiden, hieronder staan ze beschreven.

KersensapPin

Benodigdheden:

  • 1 kilo (Surinaamse) kersen
  • 2 liter water
  • halve kilo suiker

Bereiding recept 1:

Was de kersen kersen en verwijder de steeltjes, vervolgens doe je de kersen samen met het water in de blender. Haal vervolgens het uit de blender en zeef de kersen moes en maak af met suiker naar smaak. Deze manier om de kersensap te maken is de simpele versie.

- Advertentie -

Bereiding recept 2:

Was de kersen en verwijder de steeltjes, doe ze vervolgens in een pan met water, de vruchten moeten circa 3 cm onder het water zitten. Breng het aan de kook en zodra het water begint te koken kan het vuur uit. Als het een beetje is afgekoeld blender dan de kersen met het water. Zeef het geheel en voeg dan suiker naar smaak toe. Je heerlijke kersensap is nu klaar!

Deze manier is wat omslachtiger maar het sap blijft iets langer houdbaar en je suiker lost makkelijker op. Ook is de kleur van het sap iets mooier! Wil je een andere sap soort maken of gewoon Surinaamse limonade dan kan dat natuurlijk.

- Advertentie -