HomeSurinamcookingGemberbier (djiendja bierie) Surinaamse limonade

Gemberbier (djiendja bierie) Surinaamse limonade

Ik ben zelf niet weg van dit gemberbier (djiendja bierie) alhoewel ik het erg lekker vind om met gember te koken. Mijn moeder zegt altijd:”Dan heb je nog geen goede gemberbier geproefd”. Dus dacht ik laat ik het zelf eens proberen te maken. Ik moet eerlijk zeggen dat gemberbier nog steeds niet één van mijn favoriete drankjes is maar misschien moet ik het leren drinken.

GemberbierPin

Ingrediënten:

  • 250 gram gember
  • 2.5 kg suiker
  • 4.5 liter water
  • vanille essence (amandel mag ook)
  • 1 theelepel citroenzuur
  • 4 kruidnagels

Bereiding:

Was de gember schoon. Probeer zoveel mogelijk de schil te verwijderen. Dat kan door het eraf te borstelen of er dun afsnijden. Rasp of blender de gember fijn.

Doe de geraspte gember in een grote emmer of pot en giet er 4.5 liter water overheen. De suiker, citroenzuur en kruidnagels erbij doen en goed roeren. Laat het nu 4 tot 5 uur staan zodat het goed kan trekken.

- Advertentie -

Zeef de gemberbier, en maak het af met een vleugje vanille essence. Indien je het nodig vind kan je wat meer citroenzuur erbij doen. Als je het juist iets te zuur vindt dan kan je er wat meer water bij doen.

Tips:

De gemberbier wordt koud geserveerd het liefst met ijsblokjes. Als variatie kan je ook stukjes ananas in het drankje doen als je het serveert. Heel veel mensen vinden het super lekker en verfrissend als er ananas in zit.


De gemberbier is plusminus een twee a drie weken houdbaar. Echter zorg er wel voor dat je gemberbier in schone flessen of emmer doet anders kan het snel bederven. Surinaamse mensen zeggen ‘het verdraagt niet’.
Gemberbier is minder geschikt voor kinderen vanwege de pittige smaak!

- Advertentie -