HomeSurinamcookingSurinaamse siroop

Surinaamse siroop

Mijn kinderen drinken altijd siroop. Natuurlijk is het makkelijk om bij de supermarkt een fles te halen en dat aan te lengen. Maar wat is er nou leuker dan een echte traditie van vroeger aan te houden en je Surinaamse siroop zelf te maken. Ik maak meestal één keer per maand Surinaamse siroop, en bewaar deze dan in flessen. Zo kan ik iedere keer variëren en de kinderen vinden het ook leuk om steeds te kiezen welke smaak ze willen. Je kan eindeloos variëren, ik heb voor dit recept gekozen voor pineapple (ananas) siroop.

Surinaamse siroopPin

Benodigdheden:

  • 2,5 liter water
  • 2 pakken suiker ( 2kg)
  • 3 eetlepels citroenzuur (korrels)
  • pineapple essence
  • grote pan
  • 2 lege goed schoongemaakte flessen

Bereiding:

Schenk 2,5 liter water in de pan en breng dit aan de kook. Eenmaal aan de kook schenk je de 2 pakken suiker er voorzichtig in. Roer intussen goed maar pas op dat je je niet verbrand, het kan namelijk spetteren. Roer totdat de suiker is opgelost en laat de pan met suikerwater nog 30 minuten doorkoken op halfzacht vuur met een schuine deksel.

Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen. Na ongeveer 2 uur is je siroop al voor een groot gedeelte afgekoeld. Schenk dan een halve fles pineapple essence en de 3 eetlepels citroenzuur erdoorheen.

- Advertentie -

Roer dit alles goed zodat het goed opgelost is. Laat dan vervolgens nog meer afkoelen in de pan.

Schenk dan middels een trechter de pineapple siroop in de lege flessen.

Tips:

Je kan zoals hierboven al beschreven eindeloos variëren bijvoorbeeld, cola, banaan, kersen, sinaasappel en nog veel meer.

Zorg ervoor dat je de flessen waarin de siroop doet,  goed heb gewassen en dat ze droog zijn van binnen alvorens je de siroop erin schenkt.

Door middel van kleurstof krijg je een donkere diepe kleur in je siroop Ik hou zelf van een frisse smaak dus hoe meer citroenzuur hoe frisser de siroop

- Advertentie -