Kouseband met Kip fa-sjong

HomeSurinamcookingKouseband met Kip fa-sjong

Kouseband kan je op veel manieren klaarmaken. Het wordt vaak gecombineerd met vis/vlees en rijst. Echter kan men kouseband ook goed gebruiken om snel een gerecht te roerbakken. Hieronder een snel en simpel gerecht. Ik heb voor kip fa-sjong gekozen maar je kan natuurlijk ook de varkens fa-sjong gebruiken. Onderstaand recept is voor 4 personen.

IMG_4160 (1)

Benodigdheden:
– 1 ui (versnipperd)
– 1 teentje knoflook (geperst)
– 500 gram kouseband
– 3 kip fa-jong (worstjes)
– 3 eetlepels olie
– maggi blokje
– witte peper

Bereiding:
De kip fa-sjong laten ontdooien zodat je het kan snijden in reepjes of mooie stukjes. Was de kouseband en verwijder de topjes en het puntje onderaan. Snij dan de kouseband in stukjes van circa 2 centimeter of snij de schuin net als op de foto (dit vergt wat meer tijd).

Neem een wok en fruit hier in je versnipperde ui en geperste knoflook. Bak dan de Fa-sjong mee. Roer goed om en na 5 minuten voeg je de kouseband toe. Blijf goed door scheppen en breng op smaak met een maggi blokje en witte peper.

De smaak en de geur van de kip fa-sjong is best sterkt dus heel veel extra kruiden hoef je niet te gebruiken. Zodra de kouseband gaar is dan is je groenten vlees gerecht klaar en kan je dat serveren met witte rijst.
Eet smakelijk!!