HomeSurinamcookingGevulde eitjes

Gevulde eitjes

Gevulde eitjes een echte lekkernij. Ik kan hier geen genoeg van krijgen. Op een feestje of partijtje is dit een musthave. Gevulde eitjes maken is gewoon heel simpel en erg lekker. De bereiding is echt niet lang en het is binnen no time op! Ook gevulde eitjes kan je op verschillende manieren maken, maar ik vind mijn recept toch wel het lekkerste!

Gevulde eitjesPin

Ingrediënten:

  • 1 doos scharreleieren van 12 stuks
  • 5 a 6 eetlepels mayonaise
  • 5 eetlepels sandwichspread (naturel)
  • mespunt zout
  • ketchup ( en een dun boterham zakje)
  • 1 takje soepselderij

Bereiding:

Kook de eieren hard dus 10 minuten. Als de eieren geschild zijn snijdt je ze dwars door. Zodat je 2 mooie ovale halve eieren hebt.

Uit alle eieren haal de het eigeel voorzichtig eruit met een klein vorkje of klein lepeltje. Al het eigeel verzamel je in een bak.

- Advertentie -

Als je alle hardgekookt eigeel heb verwijderd van de halve eieren dan prak je met een vork het eigeel tot een poeder. Als dat gedaan is kan je de mayonaise, zout en sandwichspread toevoegen.

Dit alles goed omroeren tot dat het een lekker smeuïge pasta wordt. Je kan eventueel naar smaak meer sandwichspread of mayonaise erbij doen.

Pak dan voorzichtig de halve lege ei en vul deze met het gene wat je zojuist gemaakt hebt. Het mag wel royaal gevuld worden.

Als laatste ga je het eitje garneren met ketchup. Ik door meestal een flinke scheut ketchup in een boterhamzakje, en dan prik er onder in de hoek een gaat je in.

Zodoende kan je makkelijk een klein beetje ketchup op iedere ei doen. Als finishing touch doe je er een klein stukje groen op van de soep selderij.

Tips:

Gevulde eieren kun je 1 dag in de koelkast bewaren. Wil je ze langer bewaren? Maak de vulling van tevoren en bewaar in een luchtdichte spuitzak. Bewaar de gekookte eiwitten in een afgesloten verpakking.

Als je van een beetje pittige variant wilt kan je natuurlijk in plaats van gewone ketchup de Surinaamse pittige ketchup gebruiken.

- Advertentie -