Kwie Kwie met mango en chinese tayer

HomeSurinamcookingKwie Kwie met mango en chinese tayer

Dit recept is ingezonden door Silvy Imamdi en is een overheerlijke variant kwie kwie met mango. Er zijn talloze manieren om kwie kwie te bereiden en heerlijk op te eten. Dit lekkere gerecht is met mango gemaakt waardoor het een aparte smaak heeft.

Benodigdheden:
– 8 verse Kwie wie
– 5 stuks chinese tayer
– 4 okers
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 2 theelepels tomatenpuree
– 1 tomaat
– 1 maggi blokje
– 1 sukwa
– 1 mango
– afra masala

Hulpmiddelen:
Ruime pan

Bereiding:
Was de kwie kwie’s goed en je kan ze desnoods afspoelen met zout en laat ze uit lekker in een vergiet.

Zet een pan op met olie en bak als de olie heet is de kwie kwie’s om en om en leg ze op keukenpapier. Voordat je ze bakt dep de kwie kwie’s met keukenpapier zodat ze niet teveel spatten in de olie. Chinese tayer, sukwa en oker schillen en wassen.

Doe in een ruime pan olie en fruit daar de gesnipperde ui en de geperste knoflook. Voeg dan de tomatenpuree, maggiblokje, masala en een beetje zout erbij en frituur het, blijf goed roeren zodat het niet aan brandt.

Leg daarna de kwie kwie’s in de pan en schep om en om. Doe dan een beetje gekookte water erbij en daarna de deksel erop doen. Daarna kan de mango, sukwa, chinese tayer en oker in de pan en voeg dan nog een beetje zout toe naar smaak. Laat het dan op een zacht vuurtje pruttelen. Zodra je groenten gaar zijn is je kwie kwie met mango en aardappel klaar.

Als je de gerecht een beetje pittig wilt hebben dan kan je nog een madam jeanette erin doen.