HomeSurinamcookingZoutjes

Zoutjes

Hoe lekker is het om je eigen snacks en borrelhapjes te maken. Er wordt vaak chips en kant en klare hapjes klaar gezet. Het is echter veel lekkerder om je eigen gemaakte hapjes en snacks op tafel te zetten. Vaak kan je deze ruim van te voren maken. Net zoals deze zoutjes. Heel simpel maar een heerlijke snack. Je kan deze van te voren maken als je het maar goed bewaart in een afgesloten luchtdichte verpakking.

ZoutjesPin

Ingrediënten:

  • 1 kilo bloem
  • 1 pak boter (roomboter mag)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • halve theelepel zout
  • beker water
  • 125 gram geraspte kaas (oude) Optioneel
  • olie om te frituren

Bereiding:

Schenk 750 gram bloem in een kom meng dan de zout en de bakpoeder erdoorheen. Kneed het boter samen met de kaas tot een gladde massa en voeg deze vervolgens toe aan je bloem.

- Advertentie -

Schenk nu steeds een klein beetje water bij de massa en kneed stevig door elkaar heen. Maak het niet te plakkerig. Mocht je per ongeluk teveel water erbij hebben gedaan dan voeg je nog een beetje bloem toe.

Als je een mooie gladde deegbal gemaakt hebt dan bestuif je je aanrecht met wat bloem. Neem dan een stukje deeg en rol deze zo dun mogelijk en snij in mooie stukjes van +/-10 cm. Maak ze niet te dik want dat eet niet lekker weg. Herhaal dit tot je allemaal zoutjes hebt.

Deze stukjes kunnen nu gefrituurd worden in hete olie. Bak ze goudbruine en laat even uitlekken op een keukenpapier.

Tips:

Ik maak ze soms met kaas. Je kan het natuurlijk ook zonder kaas maken. Doe dan iets meer zout erbij. Behalve kaas is het ook lekker om een beetje djira bij je beslag te doen. Dit geeft het weer een heel andere smaak.

Je kan het beslag ook met een ei erdoorheen kneden. Dit maakt het iets luchtiger. Ik hou zelf van heel knapperig dus gebruik ik dat niet.

- Advertentie -