HomeSurinamcookingSardientjes in tomatensaus

Sardientjes in tomatensaus

Voor een makkelijke snelle afwisseling van je broodbelegsel of even geen zin in een uitgebreide maaltijd dan is dit een makkelijk en simpel recept. Iedere Surinamer heeft in zijn of haar voorraad kast wel een blikje Morjon Sardien en een paar hete pepers. Zodra je even niet weet wat je wilt koken of je hebt even geen inspiratie is dit dé oplossing. Sardientjes in tomatensaus recept is voor ongeveer 4 puntjes (pistolet).

SardientjesPin

Benodigdheden:

  • 1 blik morjon sardines (groot)
  • 1 ui (versnipperd)
  • 1 takje selderij
  • 1 eetlepel olie
  • 1 madamme jeanette peper
  • zout naar smaak

Bereiding:

Schep de sardientjes in zijn geheel uit het blikje en gooi de tomaten jus niet weg. Snij heel voorzichtig de sardientjes doormidden zodat je de graatjes voorzichtig weg kan schrapen. Was de peper en verwijder de zaadjes eruit en snij de peper in kleine stukjes of indien gewenst in 4 grote stukken zodat ze alleen het hete afgeven en niet geconsumeerd worden.

Maak in een koeken pan de olie heet en fruit hierin de ui. Daarna kunnen de sardientjes erin met een klein beetje van het tomaten vocht uit de blik. De sardientjes blijven niet heel. Daar kan dan meteen de peper bij. Is het een beetje droog doe dan wat meer van de vocht bij de sardientjes. Maak het af door zout naar smaak toe te voegen meestal is dit voor 1 blik niet meer dan een kwart theelepel. Als laatste strooi je de gesneden selderij erover heen. Dit is een snel recept dus het bakken duurt niet langer dan 10 minuten.

- Advertentie -

Snij de broodjes open en beleg ze met de sardientjes.

Tips:

Wil niet iedereen te heet eten. Dan is het misschien handig om de peper te wassen en in z’n geheel mee te bakken in de sardientjes. Is het klaar schep dan de portie van degene die geen peper eet uit. Daarna maak je de peper kapot in de pan en heb je alsnog hete sardientjes.

- Advertentie -