Javaanse bami


Bereiding:
Kook de spaghetti in een ruime hoeveelheid met wat zout en 1 eetlepel zonnebloemolie, in circa 8-10 minuten beetgaar. Nadat de bami beetgaar is deze meteen afgieten en afspoelen met koud water. Zorg er wel voor dat de bami goed uitlekt.

Zet vervolgens een wok op vuur met de resterende eetlepels zonnebloemolie. Fruit hierin zachtjes de gesnipperde ui, de fijngehakte teentjes knoflook en de verkruimelde trassi tot dat de geur vrijkomt. (let op de geur kan best heftig zijn.)

Voeg hierna de bami (beetgaar) toe en ervoor zorg dragen dat de bami goed vermengd met de ui, knoflook en trassi door het goed om te scheppen.

Voeg aansluitend de gekruide ketjap, ketjap manis, suiker en snufje zwarte peper toe. Het geheel goed blijven omscheppen.

Verkruimel de maggiblokjes en voeg deze ook toe aan de bami. Het geheel vervolgens 10 minuten laten doorbakken en gedurende het bakken blijven omscheppen. Doe het vuur uit en strooi de fijngesneden bladselderij over de Javaanse bami heen. Serveer dan de Javaanse bami met 3 kipsaté stokjes en pindasaus.

– Voor de benodigdheden en bereiding van de sate zie het recept: Kipsaté
– Voor de benodigdheden en bereiding van de pindasaus zie het recept: Pindasaus

Tips:

  • Als garnering gesneden tomaten en komkommer op azijn toevoegen.
  • Een gebakken ei, in dunne reepjes gesneden is erg lekker bij de Javaanse bami.
- Advertentie -
- Advertentie -