HomeSurinamcookingCassave Soep

Cassave Soep

Cassave soep is een creoolse soep die vaak gegeten wordt. Het is heel simpel te maken en je kan het variëren qua vlees ingrediënten. De meeste mensen gebruiken zoutvlees en soepvlees. Echter je kan ook variëren met ander vlees in de soep zoals kip of je kan er zelf een vegetarische versie van maken.

Cassave SoepPin

Ingrediënten:

 • 125 gram zoutvlees
 • 250 gram soepvlees (ribbesoep of poulet)
 • 3 pimentkorrels
 • 2 takjes selderij (Surinaamse soepgroenten)
 • 8-10 stukjes cassave (diepvries)
 • klein blikje kokosmelk
 • 1 ui
 • 1 tomaat
 • 2 liter water
 • bouillon blokjes naar smaak (ongeveer 2 tabletten)
 • 1 madamme jeanette peper

Bereiding:

Als eerste gaan we het zoutvlees uitkoken en eenmaal uitgekookt en ontzout snijden we deze in blokjes. Het soepvlees moet ook even zacht gekookt worden anders blijft het taai in de soep. Heb je een snelkookpan kook dan het soepvlees zacht (in het bouillon 1 hele ui, 1 teentje knoflook en bouillonblokjes zodat het vlees al lekker op smaak gebracht wordt).

- Advertentie -

De cassave stukjes zijn in middels uit de vriezer gehaald en een beetje ontdooit snij deze dan in blokjes. Bij het snijden de eventuele draad die in het midden zit verwijderden. Breng dan 2 liter water aan de kook. ( ik gebruik niet hetzelfde kookwater waar het soepvlees in heeft gezeten dat vind ik niet lekker en te vettig). In het water gaat vervolgens de ui schil deze en snij hem in stukjes eveneens de tomaat in stukjes snijden en erbij doen. Ook de cassave, pimentkorrels, gesneden selderij en alvast 2 bouillonblokjes. Breng de soep aan de kook. Het vlees gaat er nog niet in. Kook dit circa 20 minuten. Tomaat is niet echt een must voor dit recept maar ik vind het erg lekker erbij!

Na 20 minuten roer je de soep en als het goed is is de cassave iets zachter geworden. Nu kan het vlees erbij tezamen met het blikje kokosmelk, dan gaat de soep verder koken voor ongeveer 20 minuten in ieder geval totdat de cassave lekker zacht wordt en de soep iets dikker wordt. Tijdens het roeren maak je de cassaves ook een beetje fijn door er met je lepel even op te drukken.

Blijf wel af en toe roeren en de soep niet op een al te hoog vuur anders brand het aan de onderkant aan. De laatste 10 minuten kook je een madamme jeanette peper mee. Haal deze na 10 minuten eruit en leg op een schaaltje. Proef nu of de soep voldoende smaak heeft en indien gewenst kan er nog een bouillonblokje bij of een beetje zout.

Serveer de soep in een kom en in een aparte bord witte rijst! Eet smakelijk.

Tips:

In de cassave soep kan je ook een beetje tayerblad doen. Dit vinden de meeste mensen lekker en geeft de soep wat meer kleur. In plaats van zoutvlees en soepvlees kan je ook kipfilet of soepkip gebruiken de kooktijden moeten dan wel aangepast worden.

kokosmelk is een optie en geen verplichting je mag het er ook uit laten, ik heb in deze soep op de afbeelding geen kokosmelk gebruikt. In plaats van diepvries cassave kan je ook verse gebruiken natuurlijk.

- Advertentie -

1 gedachte over “Cassave Soep”

 1. Pingback: Chinese tayer soep

Reacties zijn gesloten.