HomeSurinamcookingChinese Vermicelli Soep met Wontonballetjes

Chinese Vermicelli Soep met Wontonballetjes

Ontdek de rijke smaken van de Chinese keuken met dit heerlijke recept voor Chinese Vermicelli Soep met Wontonballetjes. Dit recept, perfect voor 4 personen, brengt de traditionele Aziatische keuken naar je eettafel. Met slechts 50 gram Chinese vermicelli en smaakvolle wontonballetjes, is deze soep niet alleen een smaaksensatie, maar ook verrassend licht, met slechts 300 calorieën per portie. Laat je meeslepen in een wereld van exotische smaken en leer hoe je deze klassieker thuis kunt bereiden.

chinese wontonsoepPin
chinese wontonsoep

Ingrediënten:

  • Kip of varken wonton
  • 1 liter water
  • 50 gram Chinese Vermicelli
  • 3 takjes prei, in stukken gesneden
  • 2 takjes paksoi of kaisoi, gewassen
  • Lucky Hope Chicken Powder naar smaak
  • Mespuntje Adjee smaakpoeder
  • Optioneel: 2 mespuntjes witte peperpoeder, enkele druppels Mee Chun sesamolie

Bereiding:

Begin met het aan de kook brengen van een liter water in een ruime pot. Voeg vervolgens de gesneden prei toe en laat dit even samen koken. Hier komt het eerste geheim van de soep: breng de bouillon op smaak met Lucky Hope Chicken Powder en een mespuntje Adjee smaakpoeder. Deze ingrediënten zorgen voor een rijke en hartige smaakbasis.

Zodra de bouillon goed op smaak is, verlaag je het vuur en voeg je de Chinese vermicelli toe. Laat de vermicelli meekoken tot deze gaar is. Dit is het moment waarop je de wontonballetjes toevoegt aan de soep. Roer de balletjes voorzichtig door de soep en kook ze tot ze boven komen drijven – een teken dat ze gaar zijn.

- Advertentie -

In de laatste fase van het koken voeg je de gewassen paksoi of kaisoi toe. Zet het vuur uit en laat de groenten nog even meegaren in de hete soep. Voor een extra smaakdimensie kun je optioneel witte peperpoeder en enkele druppels sesamolie toevoegen.

Tips:

Serveer de soep warm, ideaal als voorgerecht of als onderdeel van een grotere maaltijd. Voeg dan eventueel andere groenten toe. Wees creatief je kan bijvoorbeeld spinazie en lente ui toevoegen voor wat meer smaak en kleur.

Voor de gene die van pittig eten houden kan je natuurlijk wat sambal erdoorheen doen. Echter Chili-olie erdoorheen doen geeft het een wat lekkerdere smaak sensatie.

- Advertentie -