HomeSurinamcookingTom Tom (Bananenballetjes)

Tom Tom (Bananenballetjes)


Tom tom is een bijgerecht dat als toevoeging of vervanging van rijst bij de verschillende Surinaamse maaltijdsoepen gegeten wordt. Voorbeelden van Surinaamse maaltijdsoepen waarmee tomtom (bananen balletjes) gegeten kan worden zijn: Pindasoep, Okersoep (Okro Bravoe) en dergelijke.

Tom TomPin

Er zijn twee variaties voor de tom tom (bananen balletjes). Zo kennen wij tom tom (bananen balletjes) die gemaakt wordt van de rijpe of groene bananen. De rijpe bananen hebben een zoete smaak en de groene bananen een naturel smaak. Let op: dit zijn dus niet de bananen die als fruit wordt gekocht in de supermarkt. Vraag bij uw plaatselijke toko naar de juiste bananen die u kunt koken.

Ingrediënten:

  • 4 grote rijpe of groene bananen
  • Snufje zout

Bereiding:

Was de bananen met schil en snij vervolgens eerst de topjes van de bananen eraf en snij deze door de helft zodat deze goed in de pot passen. Kook aansluitend de bananen (met schil) in een pot met voldoende water en het snufje zout, tot dat deze na ongeveer 20-30 minuten gaar zijn.

- Advertentie -

Haal de bananen na het koken uit het water en haal de schil er voorzichtig af. Prak of pureer de bananen met een stamper of vork, vroeger deed mijn vader dit met een fles. Draai van de bananen massa balletjes ter grote van een gehaktbal. Het is van belang om gedurende het draaien van de balletjes er voor te zorgen dat uw handen continu nat zijn. Dit zal het proces vlotter laten verlopen en de balletjes egaal maken.

Serveer de tomtom (bananenballetjes) met een overheerlijke Surinaamse maaltijdsoep zoals Pindasoep of Okersoep (Okro Bravoe) en dergelijke.

Tips:

Het mengen van de twee soorten bananen zorgt ook een andere en lekkere smaak sensaties.

- Advertentie -