HomeSurinamcookingCassave Chips

Cassave Chips

Cassave is een aardvrucht die veel wordt gegeten in de Surinaamse keuken. Iedereen kent Telo. Hieronder staat het recept van cassave chips. Deze kopen we vaak bij de toko maar is heel makkelijk zelf te maken. Ik maak meestal genoeg zodat ik weer een voorraadje heb.

cassave chipsPin

Benodigdheden:

  • 2 verse cassave
  • zout
  • olie om te frituren

Bereiding

Zorg dat je de volgende keuken hulpjes ook bij de hand hebt: vergiet, schuimspaan, keukenpapier, scherpe mes en eventueel een stevige dunschiller.

- Advertentie -

In een wok of diepe pan verhit je de olie. Doe dit geleidelijk. Het allerlekkerste is om kokosolie te gebruiken maar zonnebloem olie doet ook z’n werk.
Schil dan de cassaves en spoel ze schoon. Wees wel voorzichtig met het schillen van de cassave aangezien het een stevige vrucht is.

Neem dan een scherp mes of een stevige dunschiller en snij dunne plakjes van je cassave. Zo dun mogelijk dan zijn ze lekkerder. Als de olie eenmaal verhit is bak dan de plakjes cassave in de olie. De cassave heeft niet al te lang nodig. Als eerste wordt de rand van de cassave bruin als de binnen kant ook een beetje bruin wordt dan is het klaar. De buitenrand van de cassave chips is altijd donkerder dan de binnen kant.

Met een schuimspaan haal je de cassave chips uit de olie en leg het in een vergiet die je aan de binnenkant hebt bedekt met keukenpapier. Strooi een beetje zout erover en schud het even door elkaar zodat het zout overal gaat zitten.

Bedek dan een platte schaal met keukenpapier en leg de cassave chips erop zodat het helemaal kan afkoelen.

Tips:

De cassave chips kan lang bewaard worden. Zorg ervoor dat je het helemaal laat afkoelen en bewaar de cassave chips dan in een luchtdichte Tupperware.

- Advertentie -