Awarra Moksi Alesi


Bereiding:
Als voorbereiding ga je eerst de awarra sap maken. Was de een aantal awarra’s dit doe ik meestal op gevoel want de awarra’s verschillen ook in grote. Droog ze af en verwijder ze van de pit. Blender de awarra tot een papje schenk een klein beetje water erbij tot het een mooie dikte heeft en zeef het daarna. Het gezeefde is je awarra sap die je straks zal gebruiken in je moksi alesi. Kook eveneens het zoutvlees uit en was de kipfilet en snij deze in blokjes.

Doe de olie in een grote pan. Let erop dat de pan ruim genoeg is voor het rijst later. fruit de ui en knoflook, na 1 minuutje de tomaten puree en tomaten erbij doen. Lekker glazig bakken. Doe daarna de kipfilet en zoutvlees erbij en de tuinkruidenbouillon (maggiblokjes). Laat dit ongeveer 5 minuten bakken. Breng dit goed op smaak want er wordt water en awarra sap toegevoegd en die bevat bijna geen smaak. Als alles goed gebakken is dan voeg je de 2,5 kan awarra sap toe en de 2 kannen water. even laten koken.

Nadat dit alles goed gekookt is proef je het water of dat voldoende zout heeft. Het moet net iets te zout zijn aangezien er nog rijst in moet koken. Als het voldoende smaak heeft dan het rijst wassen en bij de mengsel op vuur doen ( niet met extra water). Meng het rijst goed. Laat het rijst goed opkoken met de deksel erop. Af en toe goed roeren zodat het niet aanbrandt

Als het water bijna opgedroogd is doe dan het vuur helemaal op z’n zachtst. Doe daarna een natte doek of aluminium folie over de pot heen en daarna de deksel erop. laat het nog 30-40 minuten gaar koken. Proef of het rijst goed zacht is en je Moksi Alesi is klaar.

Tips:
– De Moksi Alesi kan je mooi garneren met komkommer en tomaten.
– In plaats van kipfilet kan je ook gerookte kipstukjes gebruiken.
– Als de rijst niet helemaal gaar/zacht is doe dan nog 1 kopje water erin, en laat nog wat stomen ongeveer 10 minuten.

- Advertentie -
- Advertentie -