HomeSurinamcookingMaizena koekjes

Maizena koekjes

Vandaag heb ik mezelf voorgenomen om iets lekker te maken. Ik kwam op het idee door een collega (Lisia). Zij vroeg mij of ik het recept voor deze maizena koekjes (Gomma koekjes) wilde geven. Ze haalt de maizena koekjes ,ook wel gomma koekjes genoemd, namelijk bij de toko en betaalt daar best veel voor en zijn ze niet altijd even lekker. Dit is een heel simpel recept en binnen 40 minuten klaar. Je hebt er niet veel voor nodig en de kinderen zijn er gek op.

Maizena koekjesPin

Ingrediënten

  • 250 gram maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gram (room)boter
  • 100 gram suiker
  • 1 zakjes vanillesuiker ( 2 dopjes vanille essence)
  • 2 eetlepels suikermuisjes
  • 1 ei

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix het boter met ei en suiker klop dit goed en voeg daarna de vanille essence (of vanillesuiker) toe. Blijf goed roeren tot de suiker is opgelost.

Voeg daarna steeds beetje bij beetje de maïzena toe. Je krijgt nu een lekker zachte witte deeg. Zorg dat het deeg een beetje vast is niet te hard.

- Advertentie -

Maak nu kleine bolletjes van het deeg en plaats ze op een beboterde bakplaat. Druk ze aan de bovenkant even plat met de achterkant van een vork zo ontstaat een mooi figuurtje aan de bovenkant. Versier de maizena koekjes vervolgens met de suikermuisjes.

Bak de koekjes nu ongeveer 15-20 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de koekjes niet bruin worden. Ze behoren een witte kleur te houden.

Tips:

Als je de deegbolletjes plaatst op de bakplaat zorg ervoor dat ze iets uit elkaar liggen, de maizena koekjes worden namelijk groter tijdens het bakken.

Je kunt ook een koekjespistool of koekjespers gebruiken om de maizena koekjes een aparte vorm te geven, daar het beslag niet zo stevig is.

Als je de koek niet zo kruimig wilt hebben dan kan je ook eventueel 50 gram custard toevoegen. Het deeg wordt dan wat soepeler en geler. Probeer ook eens Surinaamse kokosbiesjes super lekker!

- Advertentie -