HomeSurinamcookingKokosbiesjes

Kokosbiesjes

Een tijdje geleden werd mij het recept van kokosbiesjes gevraagd. Natuurlijk wil ik dat recept eerst zelf uitproberen voordat ik het plaats op SurinamCooking. Nou afgelopen weekend hebben we de kokosbiesjes gemaakt. Heerlijk waren ze. De kokos biesje zijn koekjes die je zo weg eet heerlijk platte koekjes die je doen denken aan je grootmoeder die in de keuken staat te bakken. Het recept heb ik dan ook van een een hele lieve mevrouw van 78 jaar! Onderstaand recept maakt ongeveer 95 kokosbiesjes.

KokosbiesjesPin

Ingrediënten:

  • 375 gram witte suiker
  • 2 theelepels vanille essence
  • 1 mespunt zout
  • 3 eieren
  • 750 gram bloem
  • 2 theelepels koek ammonia
  • 250 gram margarine of roomboter
  • 400 gram geraspte kokos
  • suikermuisjes
  • bakpapier

Bereiding:

Zorg ervoor dat je de avond van te voren de eieren en boter uit de koelkast haalt zodat ze op kamer temperatuur zijn. Als je verse kokos gaat gebruiken dan is het handig om de kokosnoot een dag van te voren te raspen. Het geraspte kokos spreid je in een schaal en laat je drogen. Het hoeft niet kurkdroog te worden. Gebruik je geen verse kokos dan ontdooi je de kokosrasp en laat deze ook even drogen.

Kluts de eieren samen met het suiker, zout en vanille essence. Zodra deze goed gemengd zijn gaat het boter erbij. Mix dit tot een gladde massa. Vervolgens gaat de geraspte kokos erin en dan mixen we dit weer zodat alles weer goed is vermengd.

- Advertentie -

In tussen heb je de bloem afgewogen en gezeefd. Door het bloem meng je de theelepels koek ammonia. Verwarm intussen je oven voor.

Schep dan lepel voor lepel de bloem in het beslag van de mixer, die je op de laagste stand hebt staan nu. Zodra je ziet dat het deeg dikker wordt en de mixer het bijna niet meer kan mixen ga je handmatig kneden. Schep al het bloem erin en kneed alles goed tot een samenhangend geheel. Je zal zien dat het nog een beetje plakkerig is maar dat is niet erg.

Neem dan een klein stukje deeg en maak hier een balletje van ter grootte van een ping pong bal. Druk deze plat in je handpalm en leg op je bakplaat waar bakpapier op zit. Druk dan nog even aan zodat het echt een plat koekje wordt. Neem dan een schone vork en trek over de hele koek strepen. Strooi in het midden van de kokosbiesjes een klein beetje suikermuisjes en bak ze in de oven op 150 graden Celsius ongeveer 15 minuten.

Tips:

Het deeg moet niet te nat zijn maar ook niet te droog. Is het te nat en kan je er geen balletjes van draaien strooi er dan nog een klein beetje bloem bij.
Ik heb voor mijn kokosbiesjes verse kokos gebruikt dit is wel het lekkerste. De geraspte kokos heeft bijna geen smaak. Maar mocht je geen tijd hebben kan je dit natuurlijk wel gebruiken. Iedere oven werkt anders check goed of 15 minuten ook geld voor jou oven.

- Advertentie -