Mac & Cheese ovenschotel


Bereiding:
Als eerst koken we de kipfilet uit. Maak een bouillon met het bouillonblokje halve ui en soepgroenten. Pluis daarna de kipfilet hoeft niet al te fijn. Fruit dan in een pan de rest van de ui, knoflook samen met de paprika en voeg de kip toe. Breng het op smaak met een beetje all purpose seasoning of zout en peper. Na 5 minuten kan is het klaar en kan het vuur uit.

Kook de macaroni zoals de instructie op de pak aangeeft. Als het klaar is laat het uitlekken en mix dan een eetlepel roomboter toe, schep het goed om.

Nu gaan we de saus maken. We beginnen met het maken van een roux. Neem een grote pan en laat 1 eetlepel roomboter smelten. Voeg dan 1 eetlepel bloem toe en meng alles snel door elkaar. Zodra je een deegballetje ziet vormen voeg je beetje bij beetje het melk toe. doe dit stapsgewijs totdat je melk op is en je een mooie gladde roux hebt. Breng deze roux op smaak met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, all purpose seasoning (of zout), Italiaanse kruiden.
Voeg daarna de kaas toe en roer totdat alles is gesmolten. Proef of het genoeg zout heeft anders naar smaak toevoegen.

Vervolgens kan de macaroni en kip toegevoegd worden, meng het goed samen en plaatst alles in een ovenschaal. Bestrooi het geheel met je eigen gewenste kaassoorten en eventueel mozzarella balletjes. In een voorverwarmde oven van 180°C 15-10 minuten afbakken en je macaroni ovenschotel is klaar!

- Advertentie -
- Advertentie -