HomeSurinamcookingKokos Cocktail

Kokos Cocktail

Laten we het hebben over die tropische verwennerij die elke feest tot een hit maakt: een heerlijke kokos cocktail. Met romige kokos, zoet fruit en een vleugje amandel is dit drankje pure magie in een glas! Dit recept is perfect voor 4 personen en elke portie is een explosie van smaken, met ongeveer 250 calorieën per glas.

Kokos cocktailPin
Kokos cocktail

Ingrediënten:

  • 375ml kokosmelk (bijvoorbeeld Aroy-D)
  • 1 blik gesuikerde melk
  • 1 eetlepel amandel essence
  • Snufje zout
  • 1 groot blik vruchtencocktail (sap apart gehouden)
  • 1 blik lychees, gehalveerd (sap apart gehouden)
  • 1 zak bevroren kokoswater met reepjes kokos

Bereidingswijze:

Begin met het creëren van een hemelse romige basis voor onze cocktail. Neem een grote kom en meng daarin de kokosmelk, gesuikerde melk, amandel essence en een snufje zout. Door zorgvuldig te kloppen met een garde, zorg je voor een glad en consistent mengsel. Geef jezelf de tijd om te proeven en te beoordelen of de essence voldoende naar voren komt; een extra drupje kan net dat vleugje magie toevoegen.

- Advertentie -

Zodra je tevreden bent met je romige basis, komt het fruitige gedeelte aan bod. Het is belangrijk om de vruchtencocktail en de lychees goed te laten uitlekken, maar vergeet niet om het sap te bewaren. Halveer vervolgens de lychees voor een aangenamere textuur. Introduceer de vruchtencocktail en de gehalveerde lychees in het mengsel, waarbij je zorgt dat alles goed vermengd raakt. De combinatie van romigheid en fruitigheid is werkelijk verrukkelijk!

Nu, voor de perfecte verfrissende twist, introduceer het bevroren kokoswater met reepjes kokos. Op het eerste gezicht lijkt je cocktail misschien wat aan de dikke kant, maar maak je geen zorgen! Het kokoswater zal geleidelijk smelten en zorgen voor een heerlijke verdunning, wat bijdraagt aan de perfecte textuur en consistentie van de cocktail.

Tenslotte, het draait allemaal om het vinden van de juiste balans. Afhankelijk van jouw smaakvoorkeur en hoe je je cocktail graag hebt, kun je experimenteren met het toevoegen van het vruchtensap. Voeg langzaam het sap van zowel de vruchtencocktail als de lychees toe, proevend na elke toevoeging. Het doel is om die perfecte balans tussen het romige van de kokos en het zoete en zure van het fruit te bereiken. Proost op een heerlijke Surinaamse Kokos Cocktail!

Tips

Als je van een lichtere cocktail houdt, kun je altijd meer kokosmelk toevoegen. zodat de smaak niet zo sterk is.

Serveer de cocktail met een rietje en een schijfje tropisch fruit voor een feestelijke geheel. Als je wat lychees en stukjes fruit bewaard kan je dat als garnering gebruiken.

Deze heerlijke kokos cocktail wordt meestal geserveerd op feestjes en tijdens de feestdagen. Echter op een zomerse dag is dit een heerlijke ijskoude traktatie.

- Advertentie -