HomeSurinamcookingMango chutney

Mango chutney

Er staat een Birambi chutney op SurinamCooking maar een mango chutney mag niet ontbreken. De mango chutney is heerlijk bij Hindoestaanse gerechten maar zeker ook bij een rijst met kip en groenten. Ik heb de variant met peper geschreven. Als je minder hete of helemaal geen pepere chutney wilt dan kan je natuurlijk de pepers eruit laten.

Mango chutneyPin

Ingrediënten:

  • 5 a 6 groene mango’s
  • 1 eetlepel chutney masala
  • kwart theelepeltje zout
  • 1 ui (versnipperd)
  • 4 eetlepels olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 Madamme jeanette pepers

Bereiding:

Snij de mango in kleine blokjes of rasp deze in grove stukjes. Versnipper de ui en pers het teentje knoflook fijn. Snij dan de pepers in hele fijne stukjes. Gebruik niet de zaadjes. Indien gewenst kan je ook de pepers, ui en knoflook in een hak molen plaatsen en hierin alles fijn snijden.

- Advertentie -

Neem een wok of ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook en peper. Daarna kan de lepel masala erin, blijf steeds goed roeren want anders brandt de masala aan. Schep dan de mango stukjes en het zout erdoorheen en blijf dit goed roeren. Roer om totdat her vocht verdampt is.

De mango chutney is nu klaar. Als het goed is, is er wat olie op de bodem blijven liggen. Schep dit alles in een wek fles of een potje met deksel als het eenmaal is afgekoeld.

De olie die in de pan achter gebleven is erover heen schenken. Hierdoor blijft de mango chutney langer houdbaar. Bewaar de mango chutney in de koelkast.

Tips:

Let op dat je wel chutney masala koopt bij de toko. Deze is net iets krachtiger van smaak dan de masala die je gebruikt bij het maken van Roti kip. De schil van de mango kan ook gebruikt worden mits je deze goed wast en in kleine stukjes snijdt.

- Advertentie -

Reacties zijn gesloten.