HomeSurinamcookingSurinaams eten

Surinaams eten

Surinaams eten is een feest op zich, er worden voornamelijk samengestelde en eenpansgerechten gegeten. In Suriname word er niet op een vaste tijd gegeten. Als men trek heeft, iets lust, van school of het werk komt, wordt er gegeten. In Suriname wordt regelmatig twee keer dag warm gegeten en dan vaak als lunch en diner. Een snel eenpansgerecht als ontbijt is ook niet ongebruikelijk.

Surinaams etenPin

Surinaamse maaltijd

Bij een Surinaamse maaltijd is rijst vaak het hoofdbestanddeel, daarbij hoort het liefst ook een Surinaamse groenten en als vlees vaak kip of gebakken vis geserveerd. Als bijgerechten eet men vaak gebakken banaan, zuurgoed en een Madame Jeanette peper mag natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast zijn de samengestelde gerechten zoals bijvoorbeeld moksi alesi erg bekend en geliefd. De meeste Surinamers eten geen roodvlees (rauw of halfrauw), vlees en vis worden goed doorbakken.

- Advertentie -

Surinaamse keuken

De Surinaamse keuken is een mengelmoes van nationaliteiten. Zo lijkt de keuken van de Hindoestanen op de Indiase en de Javaanse op de Indonesische. De Chinese bevolking kookt op de traditionele manier die ze van vroeger kent. De Creoolse keuken is de oorspronkelijke Surinaamse keuken. De combinatie van al die verschillende culturen en invloeden maakt de gerechten typisch Surinaams.

Surinaams koken

De Surinamer kookt met plezier, gevoel en geduld. Ook wordt er altijd extra gekookt, dit voor het geval er onverwachte gasten op bezoek komen.

Surinaams koken is ook niet moeilijk het is juist leuk, afwisselend, verrassend en natuurlijk heel erg lekker. Dit komt voornamelijk door het gebruik en de diversiteit van de Surinaamse ingrediënten.

Dit willen wij van SurinamCooking een ieder proberen bij te brengen met zowel authentiek Surinaamse gerechten als Surinaamse gerechten met Europese invloeden en producten.

Doelgroep voor onze Surinaamse recepten

1. Zij die het niet mee hebben gekregen van hun ouders.
2. Een ieder die iets anders en exotisch wilt klaar maken.
3. Een ieder die plezier heeft in koken en van lekker eten houdt.
4. Zij die willen variëren op hun wijze van koken.

Aarzel niet langer en navigeer gauw naar onze overheerlijke recepten door gebruik te maken van onze zoekfunctie of ons recepten categorie menu.

- Advertentie -