Overheerlijke Party Pasteitjes


Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 190 graden en was vervolgens het kippenvlees met azijn of citroen. Kook het daarna met 1 bouillon blokje en salam blad. Daarna in de vergiet uit laten lekken en fijn daarna pluizen.

Marineer de kip met 1 theelepel 5 spice powder, aromat, vers gemalen peper, 1 theelepel hoi sin
saus en 1 theelepel char sui saus, 1 theelepel plum saus. Roer dit goed door elkaar
en laat het even intrekken.

Snipper 1 ui en 2 tenen knoflook en fruit dit in de olie. Daarna mag de gemarineerde kip erbij en schep alles goed door! Dan mag de worteltjes/doppertjes en 2 eetlepels kappertjes erbij. Schep dit ook goed door het
mengsel.

Dan mag je 2 hard gekookte eieren in stukjes snijden of haal het even door de eiersnijder heen. Maak dit af met 2 theelepels picallily, zwarte peper en vers geraspte nootmuskaat. Schep alles goed door en laat het vervolgens afkoelen.

Kluts 1 ei en zet het apart. Daarna mag je de bladerdeeg door de helft snijden en neem 1 eetlepel vulling en vouw het dicht.

Nadat alle pasteitjes zijn gevouwen, smeer het in met geklutste ei en laat het even 10 min staan zodat het intrekt. Zet de pasteitjes daarna in de oven en bak het in 18 tot 20 min af.

Naar wens kun je de vulling aanpassen door ingrediënten toe te voegen of weg te laten. Zo geef je de party pasteitjes een persoonlijke touch.

- Advertentie -
- Advertentie -