HomeSurinamcookingHeri Heri met Bakkeljauw

Heri Heri met Bakkeljauw

Een traditioneel recept in de Surinaamse keuken is Heri heri. Heri heri is een recept die nog dateert ten tijde van de slavernij. Het is een gerecht die bestaat uit aardvruchten en gezouten vis. Nu in de hedendaagse keuken is er het een en ander toegevoegd aan het Heri heri recept. Een van de toevoegingen zijn de groenten. Er wordt nu vaak tayerblad of kouseband bij geserveerd.

Heri heriPin

Deel 1 – Het maken van de bakkeljauw:

Bekijk hiervoor bakkeljauw recept: bakkeljauw recept

Deel 2 – Bereiding Heri Heri

  • 2 stukken verse cassave
  • 4 zoete aardappelen (grote)
  • 2 rijpe bananen
  • 2 groene bananen
  • 4 eieren
  • zout

Bereiding:

Schil de cassave en de zoete aardappelen. Was de buitenkant van de bananen en snij de toppen eraf. Snij daarna de banaan in 2 stukken maar laat de schil erom zitten. Kook de 4 eieren in 8 minuten hard.

- Advertentie -

Neem een grote pan en vul deze met voldoende water voeg zout toe (net als bij aardappelen). Kook als eerste de cassave 10 minuten. Na 10 minuten voeg je de bananen en de zoete aardappelen toe. Kook alles ongeveer 15 minuten tot ze gaar zijn. Haal de de rijpe bananen als eerste eruit anders worden ze te zacht daarna de zoete aardappen en de cassave. De groene bananen laat je op heel zacht vuur nog even doorkoken. Als je ze uit het water haalt voor je het opdient worden ze taai.

Verwijder de schil van de banaan en de harde nerf die in de cassave kan zitten aan de binnenkant.

Maak het bord mooi op met 1 stukje rijpe banaan, 1 stukje groene banaan, 1 stukje zoete aardappel en 1 stukje cassave 1 ei en de bakkeljauw.

Tips:

Wat nu gebruikelijk is om te serveren bij de Heri heri is een bladgroente zoals tayerblad of een knapperige groente zoals kouseband.

In plaats van Bakkeljauw kan je ook warme vis erbij serveren.

Voor de degene die van makkelijk en niet zo heel veel tijd hebben is het ook mogelijk om cassave uit de diepvries te kopen. let wel op deze cassave heeft een kortere kooktijd dan de verse cassave.

- Advertentie -

Reacties zijn gesloten.