Roti massala kip


Bereiding:
Snij de kippenbouten in gewenste stukken en was ze. Snij ze niet te groot omdat het dan langer duurt voor de kip gaar is. Doe in een ruime pan de olie en fruit daarin de ui en de knoflook.

Als ze wat glazig zijn de tomatenpuree toevoegen. Goed roeren, doe daarna de massala erbij en laat het goed meebakken. Na een klein minuutje voeg je de kip toe en de zwarte/witte peper.

Laat dit alles even goed bakken en blijf wel opletten dat het niet aanbrandt door af en toe te roeren. Doe daarna de tuinkruidenbouillon of maggiblokjes erbij en de deksel erop.

Laat het stomen na 5 minuten een half kopje water erbij doen en op een wat zachter vuur gaar koken.

Na plusminus 30 minuten is de massala kip klaar ( afhankelijk van de grote van je kip). Merk je dat je weinig jus hebt doe dan nog de rest van het kopje water erbij en proef of het voldoende zout heeft.

De bereiding van de aardappelen is bijna gelijk. Doe de olie in een pan en fruit daar weer de ui en knoflook mee. Daarna doe je de tomatenpuree erbij en bak je de massala poeder mee. Doe vervolgens de aardappelblokjes erbij met de tuinkruidenbouillon (maggiblokjes) en een kopje water.

Laat dit alles goed stomen op een niet al te hoge vlam. Als de aardappelen bijna klaar zijn voeg je de kouseband toe en roer het goed om. Proef of het geheel voldoende zout heeft naar wens. Is dit niet het geval dan meer tuinkruidenbouillon (1 maggiblokje) toevoegen.

Kook een aantal eieren (hardgekookt) en maak het mooi geel door het even in de massala van de kip te leggen als de eieren gepeld zijn.

Tips:
1. Ik koop voor het gemak altijd mijn roti plaaten bij de toko. Daar kan je ze verpakt kopen en er zitten 3 stuks in. (Zelf de rotiplaat (pannekoek) maken lees dan het recept Roti Plaat)

2. Het gerecht wordt meestal met de rotiplaat gegeten maar je kan het ook combineren met rijst.

3. In plaats van kippenbouten kan je ook kipfilet gebruiken. Let er wel op dat kipfilet sneller gaar is.

- Advertentie -
- Advertentie -