Broccoli met Rundvlees


Bereiding:
Maak in een kom de marinade voor het rundvlees. Meng de soyasaus, 1 eetlepel bruine suiker, 1 theelepel maizena, geraspte gember, witte/zwarte peper, snufje zout en sesamolie. Snij dan het rundvlees in gelijke reepjes en besprenkel het vlees met limoensap. Spoel het af en marineer het daarna met de marinade die je gemaakt hebt. Marineer minimaal een uur voor een lekkere smaak. Snij dan intussen de broccoli in roosjes.

Neem dan een grote wok en verwarm daar de 4 eetlepels olijf olie. Bak het rundvlees aan iedere zijde circa 2 minuten, zodat de biefstuk dicht geschroeid is. Neem geen extra saus van de marinade mee in de pan maar bewaar het voor later. Bak de stukjes rundvlees en leg ze apart.

Bak dan de geperste knoflook door de olie waar het vlees net in heeft gebakken voor ongeveer een minuutje op middelhoog vuur. Laat het niet aanbranden. Meng dan 1 theelepel maizena in de bouillon en voeg deze toe in de pan samen met de marinade van het vlees. Breng dit mengsel aan de kook. Voeg dan de broccoli toe en laat het geheel gaar sudderen, circa 5 minuten. Als de broccoli gaar is dan de stukjes biefstuk weer in de pan doen. Garneer het met fijn gesneden lente ui en sesamzaadjes, voeg indien nodig nog zout en peper toe naar smaak.

Serveer dit met witte rijst of met noodles. Eet smakelijk!

- Advertentie -
- Advertentie -