HomeSurinamcookingBarbeque rub – Droge marinade

Barbeque rub – Droge marinade

Barbeque marinade

PinIk mag graag barbequen en voordat ik mijn vlees marineer, maak ik eerst gebruik van een barbeque rub. Een barbeque rub is een droge marinade, hiermee wordt het vlees ingewreven voordat het op de barbecue gaat. Na het gebruik maken van een barbeque rub kan ook nog een vloeibare marinade aan worden toegevoegd, deze zal dan dieper doordringen tot de kern van het vlees.

Dit is het recept voor de basis barbeque rub waarmee verschillende soorten vlees mee voorbereid kunnen worden. Hierbij moet u denken aan kip (Losie Foroe), kalkoen, ribs, varkens- en lamsvlees. Het voordeel van deze barbeque rub is dat het naar eigen smaak en voorkeur aan te passen is. Voor kinderen kan er minder of geen peper worden toegevoegd. Wil je iets minder zoet? Doe er dan minder suiker in. Daarnaast kunnen ook andere kruiden zoals tijm, oregano, laurierblad, 5-spices en 7-spices poudre worden toegevoegd. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos!

Ingredienten:
– 60 gr. donkerbruine bruine basterd suiker of rietsuiker
– 35 gr. gewone of milde paprika poeder
– 35 gr. zeezout
– 2 theelepels uienpoeder
– 2 theelepels knoflookpoeder
– 1 theelepel cayennepeper
– 2 eetlepels versgemalen zwarte peper

Bereiding:
De bereiding is erg simpel. Meng alles met uw vingers door elkaar en draag er zorg voor dat er geen klonten meer aanwezig zijn. De barbeque rub is dan klaar om gebruikt te worden. Bewaartip: De barbeque rub blijft een paar maanden goed als u deze luchtdicht en op een donkere plaats bewaard.


Reacties zijn gesloten.