Saoto Soep


Bereiding:
De soepkip in 3 of 4 grote stukken hakken (of laten doen door de slager). De kip en de kipfilet wassen. Breng de 3 liter water aan de kook in een ruime pan.

Doe daar de kip en de kipfilet in tezamen met de laos, knoflook, ui, citroengras, 1 salamblaadje, bouillonblokjes, en witte peper. Breng dit alles aan de kook. Na een half uur de kipfilet eruit halen.

De soep moet nog verder koken op een zacht vuurtje voor 1 uur. Daarna even proeven of de soep voldoende smaak heeft qua zout, zo niet op smaak afmaken met tuinkruidenbouillon of maggiblokjes.

Intussen wordt de kipfilet gefileerd, de eieren gekookt en gepeld, de taugé schoongemaakt( schoonmaken door de onderkant te verwijderen en de zaaddopjes) en de soe-on (vermicelli) gebakken.

Indien je al gebakken vermicelli gekocht heb dan natuurlijk niet. Heb je geen gebakken vermicelli gekocht dan een laagje olie in een koekenpan doen en de vermicelli beetje bij beetje bakken.

Doe al deze ingrediënten in aparte schalen. De peper even onder de hete kraan houden. De zaadjes verwijderen, de peper in een schaaltje doen met de 5 lepels zoute ketjap en even fijn persen en mengen. Dit is de ketjap sambal.

De soep wordt als volgt geserveerd: Neem een eenpersoons soepkom en doe daar het ei in gevolgd door de taugé, gebakken aardappelstokjes(julien), een beetje gebakken uitjes, de gefileerde kipfilet, en boven op de vermicelli.

Schenk daarna de soep erover heen en garneer het met een beetje soepselderij. De soep eventueel een beetje pittig maken door er een beetje ketjap sambal bij te doen.

Tips:
Een extra garnituur ingrediënt is ook spitskool neem dan ongeveer 300 gr gesneden spitskool voor dit recept. Voeg het toe bij stap 3 van de bereiding.

De Saoto soep kan zowel als voorgerecht en als hoofdgerecht worden geserveerd. Indien je het als hoofdgerecht word geserveerd een kom witte rijst erbij.

Saoto soep kan door een ieder naar gelang zijn smaak en wensen worden gegeten. Bij het serveren kan er gerust iets weggelaten worden.

De Saoto soep kan je 1 dag bewaren in de koelkast.

- Advertentie -
- Advertentie -