Gevulde broodjes Bakkeljauw


Bereiding:
Zorg ervoor dat je alle ingrediënten klaar zet en ontzout het bakkeljauw alvast. Maak van de ingrediënten van het deeg een soepele deeg. Belangrijk is om zeker 15 minuten te kneden. Hierdoor worden de broodjes lekker zacht. Als je niet zelf wilt/kan kneden mag je ook gebruik maken van een keukenmachine. Daarvoor zijn de deeghaken het beste te gebruiken. Als het deeg goed gekneed is even laten rijzen voor 30 minuten.

In de tussentijd maak je je bakkeljauw. Dit doe je middels het recept die we al op de site hebben staan bekijk die hier. In het kort: Ontzouten, bakken met ui, knoflook, tomaten, peper, tomatenpuree en peper.

Verwarm de oven op 180 graden. Na 30 minuten rijzen maak je bolletjes van het deeg en vul deze met de bakkeljauw. Bestrijk de bolletjes met een beetje geklutst ei en strooi er een klein beetje sesamzaad overheen. Bak de bolletjes in de oven voor ongeveer 15-20 minuten op 180 graden.

Tip:
– Je kan eindeloos varieren met de vulling van deze broodjes. Probeer eens gekruid gehakt, bapoa vulling of zelfs een zoete vulling is mogelijk.

- Advertentie -
- Advertentie -