Bapao (Sawpaw)


Bereiding:
Eerst maak je je vulling voor de bapao. Verhit in een wok olie en bak je gesneden varkensvlees. Voeg dan stap voor stap de volgende ingrediënten toe; rijstwijn, sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker. Bak dit even goed en schep goed om zodat alle smaken erin worden opgenomen. Leg dan apart en laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur.

Vervolgens maken we het deeg. Los het suiker in het water en voeg dan het gist toe. Roer dit goed door en laat dit 10 minuten staan het zal dan troebelachtig worden. Zeeg de bloem in een kom en voeg dan je gistmengsel toe en de olie. Meg dit met een houten lepel tot een geheel. Bestuif dan je werkbank en kneed het deeg totdat het zacht en elastisch wordt. Merk je dat je deeg een beetje kleverig is dan voeg je nog wat bloem toe. Vet dan licht een schaal in met wat olie en leg daar je deegbal in. Bedek de schaal met een vochtige doek zodat het 3 uurtjes kan rijzen.

Na 3 uurtjes kneed je het deeg nog even door maak dan een kuil in het midden en strooi daar de bakpoeder in. Vouw het deeg weer dubbel en kneed het nog enkele minuten door zodat de bakpoeder verdeelt kan worden. Je kan dit deeg dan verdelen in 12 porties bedek degene die je nog niet gebruikt even met een theedoek zodat het niet uitdroogt.

Druk het deeg plat en maak de randen dunner dan het midden. Schep dan 1 eetlepel vulling in het midden. Vouw de dunne randen erover heen en knijp de bovenkant samen zodat het goed dicht is. Leg dit dan met de bapao met de samengeknepen kant op een bakpapiertje. Dit herhaal je voor alle overige bollen.

Verhit een stoompan met voldoende water en leg de broodjes met voldoende ruimte ertussen in een stoommand. Doe de deksel dicht en stoom de broodjes met zacht koken water tot dat ze gerezen zijn. Eet smakelijk!

- Advertentie -
- Advertentie -