Authentieke Sjuru drankje uit Jamaica

- Advertentie -

De meeste Surinaamse cola stroop die wij maken en kopen zijn in basis gemaakt van suiker, water essence en kleurstof. Niks is eigenlijk lekkerder dan alleen natuurlijke producten te gebruiken en daarom maken veel mensen gebruik van Sjuru. Sjuru oftewel hibiscus bladeren kan je op talloze manieren gebruiken als natuurlijke basis. Het is niet chemisch en heeft een frisse smaak. Het wordt niet alleen in Suriname gebruikt maar letterlijk over de hele wereld. En het mooie is op zoveel verschillende manieren. Ik maak er meestal stroop mee maar dit heerlijke frisse drankje kan ik jullie niet ontnemen.

- Advertentie -

Benodigdheden:
8 kopjes hibiscus oftewel sjuru bloemblaadjes (los)
30 gram geraspte gemberwortel
3 liter kokend heet water
Rum naar smaak
Suiker naar smaak of natuurlijke zoetstoffen

Bereiding:
Leg de sjuru bloemblaadjes en de geraspte gemberwortel in een grote pan of emmer/container iets waar in ieder geval een deksel op kan. Giet daar het kokendhete water overheen. Bedek het geheel en laat een nacht lang trekken.

Zeef de volgende dag door een kaasdoek of een fijne zeef, voeg wat rum toe om het te conserveren. Voeg daarna naar smaak wat suiker of een ander passend natuurlijke zoetmaker toe. Serveer dit lekker koud met ijsblokjes!

- Advertentie -
- Advertentie -
[yuzo id=2214 ]